Tekijanka

Mesto sigurne kupovine

O nama

 

Davne 1990. godine, tačnije 25. februara, u srcu Đerdapske klisure u varošici Tekija, Živojin Bolbotinović osniva trgovinsku radnju sa samo dva zaposlena radnika. Mala prodavnica vremenom, na stubovima porodične istrajnosti i volje, prerasta u vodeći trgovinski lanac u opštini Kladovo. Danas ovaj sistem čine različite delatnosti:

 

-        trgovina, kao osnovna delatnost

 

-        ugostiteljstvo, kao nadogradnja

 

-        turizam, čime Kladovo, posle dugog niza godina,ponovo postaje važno ime na turističkoj mapi

 

Godine 2011. Tekijanka izlazi iz okvira Kladovske opštine i otvara objekat na Radujevačkom putu u Negotinu. Nakon dve godine od otvaranja ovog, kako se pokazalo, uspešnog u poslovanju, objekta, otvara se još jedan u samom centru  Negotina i jedan u Majdanpeku. U februaru 2015. godine kompanija proslavlja četvrt veka postojanja i to nije bila samo godina jubileja već i jedna od najuspešnijih godina u poslovanju. Otvorena su dva supermarketa u Boru i još dva u Majdanpeku. Investicijama u 2014. i 2015. godini visoko su postavljeni standardi u poslovanju, kao i u lojaliti programu čime su kupcima omogućene mnoge povoljnosti i privilegije.

 

Da bi sve funkcionisalo kako treba, dnevno se pređe više od 1.500 kilometara, sarađuje se sa više od 200 dobavljača, a rezultat svega toga je više od 10.000 zadovoljnih kupaca koji svaki dan ulaze u objekte Tekijanke.

 

Danas, posle 26 godina Tekijanka zapošljava oko 400 radnika u 17 maloprodajnih objekata u sve četiri opštine Borskog okruga i ugostiteljskom kompleksu Tekijanka plus. Ulaganjem u zaposlene, stalnim usavršavanjem, podrškom i negovanjem lojalnosti, Tekijanka stiče epitet prave porodične firme koja pruža sigurnost i privilegiju raditi u njoj.

 

Od početka osnivanja kompanija Tekijanka neguje kulturu korporativne odgovornosti i nosi je sa sobom u svaki grad gde otvara maloprodajni objekat. Vođeni idejom humanosti, stvaranjem boljih uslova za život onima kojima je potrebno, uključuje se u razvoj lokalne zajednice i živi život sa svojim sugrađanima.  

Na čelu sa vlasnikom, Živojinom Bolbotinovićem i njegovom porodicom, mnogim pojedincima i porodicama Tekijanka je vratila osmeh na lice. Negovanje porodične vrednosti je vizija porodične kompanije Tekijanka. 

 

Svake godine se svi zaposleni u Tekijanki sastaju da obeleže još jednu u nizu uspešnih poslovnih godina. Jubilarnim nagradama nagrađuju zaposlene i pohvaljuju timski duh i najbolje pojedince.

 

Privatizacijom i renoviranjem hotela Đerdap i konstantnim povećanjem broja ostvarenih pansiona svake sezone, porodica Bolbotinović je najzaslužnija što se Kladovo, za samo pet godina, visoko pozicioniralo na mapi poslovnog turizma Srbije.

 

Tekijanka, napovoljnija porodična kupovina